Thursday, March 22, 2018

ESP pelengkap harian


Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah kita. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan. 

Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.* Dengan protein berkualiti tinggi yang berasaskan tumbuhan ini, ENERGIZING SOY PROTEIN merupakan sumber protein biologi lengkap yang:

❤ Rendah lemak secara semulajadi
❤ Bebas kolestrol
❤ Lengkap 9 sumber asid amino


Sebagai sebahagian daripada diet seimbang, protein soya:
  • Membantu membina otot, kulit dan hormon
  • Menyumbang makanan sihat kepada sistem imun
  • Menyokong diet dengan kolestrol sihat
  • Menyediakan nutrien yang penting bagi menyokong kesihatan reproduksi




Indeks Glisemik bagi peringkat karbohidrat adalah berdasarkan kesannya terhadap gula dalam darah. Karbohidrat yang cepat dicernakan mempunyai paras gula dalam darah yang tinggi manakala tahap glisemik indeks yang rendah melepaskan gula kedalam darah secara perlahan.

Mengekalkan gula dalam darah yang rendah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangka masa panjang. 

Dan paling power, ESP ni adalah glisemik rendah. dibawah 55 .


KeISTIMEWAAN Shaklee
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.







No comments:

Post a Comment